Läs våra nyheter

Nedan finner du samtliga Akademi Norrs nyheter, enkelt sorterade efter publiceringsdatum.

Projekt SAM – Utbildning i Tvärkulturell krishantering i Dorotea 18-19/1

Tvärkulturell krishantering är en utbildning som ger en fördjupad kunskap om krishantering genom att applicera ett tvärkulturellt perspektiv. Kultur idag är inte enbart en geografisk bakgrund utan det moderna samhället är fullt av olika subkulturer. Att då inneha en tvärkulturell kompetens kan underlätta förhållningssättet till andra kulturer, grundvärderingar och traditioner.

Projekt SAM – Utbildningar i Lågaffektivt bemötande

I akuta krislägen är det inte ovanligt med utåtageranden. Aggressiva, irrationella och hotfulla beteenden är en stor utmaning. Att hantera personer och situationer i dessa lägen kräver kompetens, trygghet och objektivitet. Projekt SAM erbjuder en heldagsutbildning i Lågaffektivt bemötande för personal som möter människor i kris i sitt yrkesutövande, främst personal inom mottagning av nyanlända.

Projekt SAM – Kommunikation för integration via sociala medier

Digital kommunikation handlar om att kombinera olika digitala kanaler för att bäst nå ut till en målgrupp. Oavsett syfte så börjar allt med att förstå hur sociala medier fungerar och varför man ska jobba med det. Det ska vi gå igenom i denna halvdagsutbildning som kombinerar teori och praktik.

Projekt SAM – Utbildningar i Tvärkulturell krishantering

Projekt SAM erbjuder utbildningar i tvärkulturell krishantering vid tre tillfällen under hösten och vintern. Tvärkulturell krishantering är en utbildning som ger en fördjupad kunskap om krishantering genom att applicera ett tvärkulturellt perspektiv. Kultur idag är inte enbart en geografisk bakgrund utan det moderna samhället är fullt av olika subkulturer. Att då inneha en tvärkulturell kompetens kan underlätta förhållningssättet till andra kulturer, grundvärderingar och traditioner.

Utbildning: Momshantering i kommun

Kommunernas momshantering är komplex eftersom en kommun har många olika verksamheter och transaktioner. Förutom att kommuner måste behärska det ”vanliga” momssystemet har kommunerna även ett speciellt regelverk som avser ersättning för viss mervärdesskatt. Vi kommer under denna heldagskurs behandla relevant regelverk samt diskutera olika praktiska situationer.

Utbildning: Heta arbeten

Kursen vänder sig till alla som utför heta arbeten. Med heta arbeten avses alla jobb som utförs med verktyg som förorsakar uppvärmning eller gnistbildning, exempelvis svetsning, lödning, skärbränning och rondellslipning.

Asbestutbildning 3-6 oktober i Lycksele

Nu har du som företagare inom Europeiska Socialfondsprojektet Lärande Attraktiva Näringar projektet möjlighet till att delta i denna utbildning. Information om hur du anmäler dig skickas ut via epost.

Nya utbildningar i LAN-projektet

Här hittar du de senaste utbildningarna i ESF-projektet Lärande Attraktiva Näringar. Fler utbildningar läggs kontinuerligt upp på hemsidan. Här kan du även göra en intresseanmälan.

Akademi Norr tar semester i juli

Akademi Norrs personal tar snart semester. Vi har helt stängt tre veckor 10 juli - 31 juli. Vi önskar alla en trevlig sommar!

Styrelseutbildning 8 juni samt 22 augusti

Nu har du som företagare inom Lärande Attraktiva Näringar projektet möjlighet till att delta i denna utbildning. Information om hur du anmäler dig skickas ut via epost.

Senaste nyheter