Läs våra nyheter

Nedan finner du samtliga Akademi Norrs nyheter, enkelt sorterade efter publiceringsdatum.

Webbinarium i kursdesign 15 april

Detta webbinarium vänder sig till dig som utbildar och vill ha en snabb översikt hur man kan omvandla en klassisk analog kurs till en mer digital version. Webbinariet handlar kort om att arbeta nätbaserat med distanskurser eller om du vill integrera det digitala med det klassiska, sk blended learning. Webbinariet sker onsdagen den 15 april kl 13-14. Länk finns längst ner.

Digitalt stormöte 17 juni

Akademi Norr genomför stormöte med sina 13 medlemskommuner - temat högre utbildning och att göra verkstad.

Utbildningen Presumtiva ledare är inställd

Akademi Norr genomför i samverkan med Region 10 en ledarskapsutbildning för presumtiva ledare. Utbildningen är i tre moduler med kursstart 31 mars på Ansia i Lycksele. Antalet platser är begränsat.

Akademi Norr vill skapa fler utbildningar i inlandet

Kommunalförbundet Akademi Norr genomför nu en nysatsning som ska pågå i minst tre år. Målet är bland annat att höja utbildningsnivån i inlandet och få fler personer att utbilda sig. – Utbildningsnivån i en kommun är viktig, det är mycket som hänger ihop med den, säger, säger Britta Flinkfeldt, ordförande i Akademi Norr och kommunalråd i Arjeplog.

Presidieutbildning för ny- och omvalda 11 september i Lycksele

En väl fungerande ordförande och ett presidium som är väl insatt i sin uppgift bidrar till att sammanträdena blir effektiva och utvecklande, för både förtroendevalda och förvaltning. Akademi Norr inbjuder till Presidieutbildning för ny- och omvalda. Utbildningen riktar sig till presidierna, i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, nämnder, kommunalförbund och bolagsstyrelser. Samt tjänstemän som arbetar nära politiken exempelvis kommunchefer, förvaltningschefer och nämndsekreterare. Föreläsare är Axel Danielsson, konsult med inriktning på styrning och ledning av kommuner och landsting. Maxantalet till denna utbildning är 40.

En film om Asylprocessen och Etableringsfasen

Akademi Norr har inom ESF-projektet Stärkt Attraktiv Mottagning skapat en film som i korthet beskriver Asylprocessen och Etableringsfasen för flyktingar som kommer till Sverige.

Senaste nyheter