Läs våra nyheter

Nedan finner du samtliga Akademi Norrs nyheter, enkelt sorterade efter publiceringsdatum.

Akademi Norr byter mejlserver

Akademi Norr byter system för epost denna vecka. Vi hoppas att detta går så smärtfritt som möjligt, men vi ber er ha överseende om något skulle hända. 

Pressmeddelande: Nu kräver 17 inlandskommuner mer av universiteten

Sjukvården, skolan och industrin – det är bara några av de branscher som skriker efter personal i Norrlands inland. Men i kommuner som Strömsund, Arjeplog och Dorotea har bara en av sex personer en eftergymnasial utbildning. Nu har hela 17 inlandskommuner beslutat sig för att sätta hårdare tryck på universiteten och departementet för att tillgodose de mest efterfrågade utbildningarna. Här är de yrken där behovet är störst. 

Projekt Välfärdsteknik i omsorgen beviljat medel av Partnerskapet

Akademi Norr har beviljats 4,4 miljoner kronor från Europeiska Socialfondens programområde 1. Projektet syftar till att öka den praktiska digitala kompetens hos inlandskommunernas personal inom äldreomsorg och omsorg för personer med funktionsnedsättningar i norra Sverige.

Webbinarium i kursdesign 15 april

Detta webbinarium vänder sig till dig som utbildar och vill ha en snabb översikt hur man kan omvandla en klassisk analog kurs till en mer digital version. Webbinariet handlar kort om att arbeta nätbaserat med distanskurser eller om du vill integrera det digitala med det klassiska, sk blended learning. Webbinariet sker onsdagen den 15 april kl 13-14. Länk finns längst ner.

Digitalt stormöte 17 juni

Akademi Norr genomför stormöte med sina 13 medlemskommuner - temat högre utbildning och att göra verkstad.

Utbildningen Presumtiva ledare är inställd

Akademi Norr genomför i samverkan med Region 10 en ledarskapsutbildning för presumtiva ledare. Utbildningen är i tre moduler med kursstart 31 mars på Ansia i Lycksele. Antalet platser är begränsat.

Akademi Norr vill skapa fler utbildningar i inlandet

Kommunalförbundet Akademi Norr genomför nu en nysatsning som ska pågå i minst tre år. Målet är bland annat att höja utbildningsnivån i inlandet och få fler personer att utbilda sig. – Utbildningsnivån i en kommun är viktig, det är mycket som hänger ihop med den, säger, säger Britta Flinkfeldt, ordförande i Akademi Norr och kommunalråd i Arjeplog.

Senaste nyheter