Akademi Norr på besök hos Linnéuniversitetet

Publicerad

Akademi Norr på besök hos Linnéuniversitetet

Akademi Norr jobbar för bättre samverkan mellan företag och universitet i norra delarna av vårt land.

De besökte oss på Linnéuniversitetet nyligen, och hade bland annat en givande pratstund med Jan Novak, biträdande projektledare i Linnaeus Technical Centre, LTC.

– Det finns faktiskt många paralleller mellan behoven i våra regioner, berättar Jan Novak. Det handlar om glesbygd, där det är extra viktigt att behålla och rekrytera välutbildad personal, och företagen behöver utveckla sig genom att ta steg uppåt i värdekedjan för att våra regioner ska blomstra.

Akademi Norr är ett kommunalförbund av 13 kommuner vars syfte är att initiera, samordna och genomföra högre utbildning som skall tillfredsställa behov av både grundläggande service och innovativ tillväxt.

– Akademi Norr visade stort intresse när vi visade vad vi gör i Linnaeus Technical Centre, berättar Jan vidare. Vi ser möjligheter att hämta idéer hos varandra.

Konceptet Linnaeus Technical Centre, som arbetar med att förbättra samverkan mellan universitetet och regionens små- och medelstora företag, kanske går att förnya och använda på fler platser i vårt land. Samverkan i projektet stöttas på ett ganska konkret sätt, genom att studenter och forskare via lokala koordinatorer får mer vetskap om de frågeställningar och problem som finns i mindre företag runt om i regionen. Dialogen kommer fortsätta.

Foto: Två intressanta och givande dagar på Linneuniversitetet i Växjö

Fler nyheter