Akademi Norr söker ny verksamhetschef

Publicerad

ledig tjänst verksamhetschef

Akademi Norr söker ny verksamhetschef. Välkommen in med din ansökan senast 2016-03-11 till [email protected]

Akademi Norr är ett kommunalförbund som omfattar tretton kommuner i Norr- och Västerbotten, Jämtland och Västernorrland. Kommunalförbundets syfte är att verka för regional utveckling i medlemskommunerna. Förbundet skall också främja kunskapsdriven tillväxt och vara ett komplement till övrig frivillig utbildning samt stödja utvecklingen av lokala lärcentra i kommunerna. Mer information om kommunalförbundet och de projekt förbundet driver finns på vår hemsida.

Anställningen innebär ett övergripande ansvar för förbundets verksamhet och tjänsten är direkt underställd kommunalförbundets direktion. Huvuduppgiften är att i nära samverkan med övrig personal ansvara för genomförandet av förbundets målsättning som handlar om regional tillväxt och kompetensförsörjning. Arbetet innebär i hög grad att utveckla och genomföra projekt inom ramen för kommunalförbundets ansvarsområde. En viktig del är också att bygga upp och utveckla externa och interna nätverk mot kommuner, universitet, näringsliv och intresseorganisationer.

Genom erfarenhet och lämplig högskoleutbildning har du skaffat dig kunskap om modeller och verktyg för att bedriva strategiskt utvecklingsarbete. Vi vill att du som sökande har erfarenhet som ledare, av arbete i ledningsgrupp eller arbete med verksamhetsutveckling. Du bör också ha god kännedom om EU:s fonder och program samt olika finansieringslösningar. Erfarenhet av arbete med regionala utvecklings- och tillväxtfrågor är en merit. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna i denna rekrytering. Du är utvecklingsinriktad och har god förmåga att arbeta självständigt i en nätverksorganisation. Du bör vara en god lyssnare med förmåga att skapa förtroende och finna samförståndslösningar. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i såväl svenska som engelska samt vara en god pedagog. Arbetet förutsätter att du har B-körkort.

Arbetet innebär en hel del resande och din tjänstgöringsort bör vara förlagd till någon av kommunalförbundets medlemskommuner: Arjeplog, Arvidsjaur, Sorsele, Malå, Norsjö, Åsele, Dorotea, Lycksele, Storuman, Vilhelmina, Strömsund, Sollefteå eller Kramfors.

Kontaktpersoner:
Ordförande Elisabet Lassen, 0620-682022
Verksamhetschef Anne Åberg, 070-2451840

Fler nyheter