Enklare väg till rekrytering och kompetensförsörjning – Inlandets utmaningar

Publicerad

Den 8 juni på Hotell Lappland i Lycksele kommer LAN-projektet ha en kompetensdag på temat rekrytering, kompetensutveckling och employer branding.

Varmt välkommen till en dag där vi får ta del av tre experters kunskaper på temat rekrytering, kompetensutveckling och vikten av att vara en attraktiv arbetsgivare med fokus på inlandets utmaningar.

Plats: Hotell Lappland i Lycksele
Tid: 09:00 – 16:45 den 8 juni
Pris: Kostnadsfritt för företag och kommunanställda inom LAN-projektet. Övriga deltagare betalar 300kr ex moms. Fika och lunch ingår.
Program finns att ladda hem längst ner.

Du anmäler dig via denna länk: https://goo.gl/forms/ObWzUlGs1LJZvc4y2

Föreläsare under dagen

Keith Sivenbring
Med humor, psykologi och övningar om hur människor fungerar diskuterar vi ledarskap, förtroende och hur vi skapar goda relationer och arbetsplatser. Motiverade medarbetare som ger varandra beröm och feedback fokuserar på rätt saker, har roligare på jobbet och blir ambassadörer för varumärket. Genom att identifiera drivkrafter och ständigt arbeta med kompetensutveckling får vi lättare att attrahera, utveckla och behålla medarbetare.

Anna Dyhre
Att vara en attraktiv arbetsgivare blir allt viktigare när fler konkurrerar om de sökande. Vilka värderingar har dagens unga akademiker? Vilka konsekvenser får den nya generationens förväntningar för dig som arbetsgivare? Anna Dyhre är expert och författare inom området employer branding. 2013 nominerades hennes bok “Employer Branding: Allt du behöver veta för att bli en attraktiv arbetsgivare” till årets HR-bok.

Anders Åberg
Anders Åberg är socialentreprenören och föreläsaren från Luleå som brinner för tillväx-
tregion Norrland, entreprenörskap och mångfald som konkurrensfördel.

I sitt arbete som styrelseledamot inom NyföretagarCentrum samt sina egna bemannings- och rekryterings-
bolag JOBBiNORR och NORDiC WORKS fokuseras det på att skapa bättre förutsättningar för såväl nyanlända svenskar som hemvändande norrlänningar. Med entusiasm och glädje delar Anders med sig av sina kunskaper och erfarenheter blandat med statistik för att skapa samverkansmöjligheter mellan myndigheter, kommuner och näringsliv för en levande gles- bygd samt nya arbetstillfällen och företag.

Hur behåller vi ungdomarna i landets nordligaste region och hur beskriver vi oss själva för att göra det en attraktiv plats att slå sig ner på eller starta nya företag? Det börjar med dig och mig. Anders inspirerar och ger nya perspektiv på ledarskap, organisation, medarbetarskap och kvalitetsarbete.

Fler nyheter