Kommunal nämndadministration med fokus på ny mandatperiod och nya kommunallagen den 4 oktober

Publicerad

Vid inledningen till den nya mandatperioden kommer många praktiska och juridiska frågor att ställas som du som nämndsekreterare förväntas kunna svara på. Som ny nämndsekreterare behöver du en ordentlig genomgång av de viktigaste rättsreglerna och rutinerna inom den kommunala nämndadministrationen. Även du som erfaren nämndsekreterare behöver kontinuerligt uppdatera eller fördjupa dina kunskaper.

Vid inledningen till den nya mandatperioden kommer många praktiska och juridiska frågor att ställas som du som nämndsekreterare förväntas kunna svara på. Som ny nämndsekreterare behöver du en ordentlig genomgång av de viktigaste rättsreglerna och rutinerna inom den kommunala nämndadministrationen.

Även du som erfaren nämndsekreterare behöver kontinuerligt uppdatera eller fördjupa dina kunskaper. Ambitionen är att du ska få svar på de riktigt svåra frågorna utan att för den skull göra avkall på programmet som helhet. Det innebär att vi i anslutning till respektive punkt i programmet tar upp egna frågor och även relevanta rättsfall.

Målgrupp är nämndsekreterare, förvaltningschefer, handläggare och administratörer som arbetar nära politiken eller som har andra nämndadministrativa uppgifter.

Utbildningen genomförs på Ansia Resort Lycksele Torsdag den 4 oktober 2018 kl. 8.30-16.00

Kursledare Axel Danielsson

Axel Danielsson är konsult med inriktning på styrning och ledning av kommuner och landsting och har mångårig erfarenhet från ledande befattningar i kommunal verksamhet. Axel är författare till handboken Kommunal Nämndadministration och är en mycket erfaren utbildare av anställda och förtroendevalda inom den kommunala sektorn.

Pris 3000kr. Lunch och fm/em fika ingår.

Länk till anmälan:  https://goo.gl/forms/QdE5WsJjbGToFGVJ2

 

Fler nyheter