Konferens på temat internationalisering i kommunen

Publicerad

akademi norr internationalisering konferens

Akademi Norr anordnar tillsammans med Kramfors, Sollefteå och Strömsund kommun en konferens på temat internationalisering i kommunen. Konferensen är 4-5 november på Hotell Hallstaberget i Sollefteå.

Akademi Norr har tillsammans med Kramfors, Sollefteå och Stömsund kommun drivit projektet Koordinerad Kraftsamling Internationalisering med fokus på att hitta en modell för hur regionen skall bli attraktivare ur ett etableringsperspektiv. Finns det en modell för hur internationaliseringsarbete kan bedrivas ur ett hållbart och kostnadseffektivt perspektiv i en kommun?

Vi har valt att anordna en konferens på temat Internationalisering där vi bjudit in föreläsare som antingen har gjort resan, eller som är just inne i den!

Föreläsare

Karl-Webb
Karl Petersen, fd Kommunalråd Luleå Kommun
kommer att föreläsa om sin aktiva roll och resa som kommunalråd i etableringen av Facebooks serverhallar på Porsön i Luleå.

Anders-Webb
Anders Granberg, VD Granberg AB
 var huvudprojektledare för arbetet (2008-2011) med Facebooks megadatacenteretablering i Luleå. Han har även som VD skapat det gemensamma bolaget The Node Pole (2011-2013) där norra Sverige marknadsför för ännu fler etableringar. Idag är han fristående konsult med inriktning på investeringsfrämjande arbete. Han är även flitigt anlitad moderator. För sina insatser nominerade Anders till Årets Projektledare i Sverige 2013.

Johan-Webb
Johan Graffman, VD Graffman AB 
har som affärskonsult nästan 20 års erfarenhet inom marknadsföring och exportfrämjande bistånd till privata företag och offentliga organisationer. Var bland annat med i utvecklingen av Swedish Lapland.

Jorgen-Webb
Jörgen Eriksson, CEO Invest i Norrbotten
har tidigare arbetat för Luleå kommun som näringslivschef. Han har även arbetat sju år på Luleå Tekniska Universitet. Jörgen kommer bland annat prata om varför det behövs en regional nivå för investeringsfrämjande arbete. Vad var drivkrafterna för att bilda en regional nivå i Norrbotten? Vad blir den praktiska rollen för den regionala nivån Invest i Norrbotten i förhållande till platserna/kommunerna och den nationella nivån?

Erik-Webb
Erik Svensson, VD Boden Utveckling AB och Bosse Strömbäck, fd Kommunalråd Boden kommun kommer att ge sin bild av Boden kommun och kommunens resa med näringslivsbolaget på den internationella arenan där man i dagarna fått klart med en andra serverhall.

Praktisk information

Kostnad för konferensen är 700kr per deltagare där både middag och luncher ingår i priset. Vi har reserverat 50 stycken rum på Hotell Hallstaberget (0620-123 20). Priset är 900kr/person i enkelrum samt 1200kr för ett dubbelrum. Vid bokning vänligen ange ”Akademi Norr konferens 4-5 nov”.

Anmälan sker till [email protected]. Sista anmälningsdag är 9 oktober.

Fler nyheter