Projekt SAM – Christina Richardsson föreläser i Arvidsjaur 25 oktober

Publicerad

Arvidsjaur kommun i samarbete med projekt SAM erbjuder en föreläsning med Christina Rickardsson under Mångfaldsveckan, vecka 43. Föreläsningen hålls på Medborgarhuset i Arvidsjaur, onsdag 25 oktober kl. 15.30-17.

Arvidsjaur kommun i samarbete med projekt SAM erbjuder en föreläsning med Christina Rickardsson under Mångfaldsveckan, vecka 43.

Christina Richardsson växte upp som gatubarn i Sao Paolo i Brasilien och kom som åttaåring till Vindeln i Västerbotten tillsammans med sin lillebror. I Sverige var hon trygg hos sin nya familj men otrygg i den nya miljön. Luften, maten, solen, växterna, dofterna – allt var annorlunda och hon kände sig inte hemma. Hon fick ofta höra att det hon gjorde inte var rätt i Sverige så hon kom att trycka undan den brasilianska flickan Christiana och skapa den svenska Christina. Christina brinner för samhällsfrågor och är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat för alla. Hon vill genom sitt arbete jobba för att öka förståelse för olikheter, fördomar och kulturkrockar och därmed bygga broar som skapar dialog, tolerans och öppenhet i samhället.

Föreläsningen är gratis för dig som verkar i Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Lycksele, Norsjö och Storumans kommuner, dvs de kommuner som samverkar i projekt SAM. Anmälan krävs. Mejla Åsa Händel, [email protected], senast 22/10. Övriga deltagare betalar 50 kr och behöver inte anmäla sig.

Föreläsningen hålls på Medborgarhuset i Arvidsjaur, onsdag 25 oktober kl. 15.30-17. Välkomna!

Fler nyheter