Projekt SAM – Kommunikation för integration via sociala medier

Publicerad

Digital kommunikation handlar om att kombinera olika digitala kanaler för att bäst nå ut till en målgrupp. Oavsett syfte så börjar allt med att förstå hur sociala medier fungerar och varför man ska jobba med det. Det ska vi gå igenom i denna halvdagsutbildning som kombinerar teori och praktik.

Halvdagsutbildning i att kommunicera via sociala medier

 

Idag har över 90% av Sveriges befolkning tillgång till internet och antalet användare ökar ständigt. Idag är det också till internet vi söker oss när vi vill ha information, vilket har gjort att internet har gått om traditionella medier som viktigaste informationskälla. Detta gäller i hög grad även för nyanlända och asylsökande.

Digital kommunikation handlar om att kombinera olika digitala kanaler för att bäst nå ut till en målgrupp. Vad som är rätt beror på vad man har för syfte. Kommunikation i sociala medier som Facebook och Instagram  är kostnadseffektivt men är en helt annan typ av kommunikation än via till exempel annonser i tidningar. Varför? Jo, för att sociala medier är just det, sociala.

Oavsett syfte så börjar allt med att förstå hur sociala medier fungerar och varför man ska jobba med det. Det ska vi gå igenom i denna halvdagsutbildning som kombinerar teori och praktik. Innehållet utgår från deltagarnas förkunskaper men kan exempelvis omfatta:

  • Hur Facebook och Instagram fungerar
  • Hur man väljer vilka kanaler man ska finnas i
  • Hur man skriver ett inlägg eller skapar en annons
  • Vad man kan tänka på när man skapar innehåll
  • Vad som styr vilket innehåll som följare ser

Utbildare är Amanda Matti som driver företaget Energize Your Business i Gällivare, se https://www.energizeyourbusiness.se/.

Utbildningen ges på St Mikaelsgården (preliminärt) i Lycksele, 9 november. Du kan välja mellan ett eftermiddagspass kl. 12-16, och ett kvällspass kl. 17.30-21.30. Anmäl dig senast 31/10 via denna länk: https://goo.gl/forms/c3tpmVOIY1HmGEJd2

Egen laptop eller surfplatta medtages, i nödfall kan du använda mobiltelefon med surfmöjligheter.

Utbildningen är gratis för dig som verkar i någon av projektkommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Norsjö, Lycksele eller Storuman. Resekostnader ersätts inte. Om det finns intresse för att genomföra denna utbildning i andra kommuner som deltar i projektet kan utbildningen komma att erbjudas på fler ställen.

För frågor kontakta Åsa Händel, [email protected].

 

Fler nyheter