Start för ESF-projektet Välfärdsteknik i omsorgen

Publicerad

I augusti startade projektet Välfärdsteknologi i Omsorgen. Det är ett EU-finansierat projekt som involverar kommunerna: Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina, Åsele, Sollefteå och Strömsund. Projektet har beviljats 4,4 miljoner kronor från Europeiska socialfonden och har som mål att stärka omsorgspersonalens praktiska digitala kompetens.

I augusti startade projektet Välfärdsteknologi i Omsorgen. Det är ett EU-finansierat projekt som involverar kommunerna: Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storuman, Vilhelmina, Åsele, Sollefteå och Strömsund.

Projektet har beviljats 4,4 miljoner kronor från Europeiska socialfonden och har som mål att stärka omsorgspersonalens praktiska digitala kompetens.

Bakgrund:

I region Västerbotten pågår ett omfattande arbete för att införa digitala lösningar inom vård och omsorg. För att de digitala satsningar som görs ska kunna få ämnad effekt fokuserar projektet Välfärdsteknologi i Omsorgen på ledarskapsstöd och kompetenshöjande insatser för personal inom äldreomsorg och inom omsorg för personer med funktionsnedsättningar.

Aktiviteter i projektet:

Genom projektet kommer chefer få verktyg att leda förändringsarbetet och få stöd i att utveckla en gemensam strategi för implementering av välfärdsteknik. Samtidigt kommer en digital utbildningsplattform tas fram för att kompetensutveckla omsorgspersonalen i digitala hjälpmedel.

Under hösten kommer projektledningen kartlägga personalens kunskap och kompetens av digitala verktyg. Detta för att kunna ta fram utbildningar som är relevanta för personalen och deras behov.

Fler nyheter