Utbildning – Hedersförtryck i Dorotea den 29 oktober

Publicerad

ESF-projektet Stärkt Attraktiv Mottagning inbjuder till utbildning om Hedersförtryck. Utbildningen är gratis för dig som verkar i någon av kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Norsjö, Lycksele eller Storuman.

Föreläsare: Alán Ali

Plats: Medborgarhuset

Tid: 9.00-15.30

 

Alán Ali började föreläsa om hedersförtryck redan i början av 2000-talet. Han har bl.a. varit verksamhetsansvarig för organisationen Elektra Sharaf Hjältar & Hjältinnor under 10 år och föreläst samt utbildat ungdomar och vuxna i hela Sverige.

Alán är mångspråkig och är flitigt anlitad att arbeta med målgrupper som ensamkommande ungdomar, SFI-studenter, nyanlända föräldrar med utomeuropeisk bakgrund m.fl. där Hedersvåld, integration samt sexualitet och samlevnad är centrala ämnen att prata kring.

Alán är bilmekaniker i grunden som tidigt sadlade om till socialt arbete. Han har bl.a. studerat Internationell migration och etniska relationer samt genusvetenskap på Malmö Universitet. Alán är också utbildad sexualupplysare-informatör på RFSU sedan 1998.

Syfte och mål:

Att ge deltagarna en grundläggande förståelse för vad våld och förtryck i hederns namn grundar sig i och hur det kan komma till uttryck i olika kontexter så som i skolan, på arbetsplatsen bland kollegor och/eller i mötet med klienter, i vänskapskretsen, inom familjen mm.

Ge insyn i vilka som kan hamna i rollerna offer/förövare och om det går att bryta sig loss ifrån dessa roller. Vad kan övriga samhället göra för att stötta personer som befinner sig i en hederskontext.

Dagen varvas med teori, gemensamma diskussioner och gruppövningar.

Anmälan

Vill du anmäla dig till utbildningen eller har frågor och funderingar så kontaktar du Nora Henriksson.

Noras kontaktuppgifter

Telefon: 0942 – 141 95
[email protected]

Fler nyheter