Utbildning – Kulturkrockar i Lycksele den 10 oktober

Publicerad

ESF-projektet Stärkt Attraktiv Mottagning inbjuder till utbildning om Kulturkrockar, som kommer att ge deltagarnaUtbildningen är gratis för dig som verkar i någon av kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Norsjö, Lycksele eller Storuman.

Plats: Ansia Resort

Tid: 8.30-15.00

Utbildningen är gratis för dig som verkar i någon av kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Norsjö, Lycksele eller Storuman, som deltar i ESF-projektet Stärkt Attraktiv Mottagning.

 

Vi lever i ett alltmer mångkulturellt samhälle. Kultur är ett abstrakt begrepp som innefattar mycket mer än musik och teater. I kulturen hittar vi samhällets värderingar, normer och oskrivna regler. Att leva i ett samhälle där man inte förstår kulturen kan vara väldigt jobbigt och i längden leda till depression. Kulturkrockar kommer vi alla i kontakt med eller orsakar medvetet eller omedvetet. I Sverige hälsar man på varandra genom att skaka hand. Och det spelar ingen roll om den man hälsar på är en kvinna eller en man. Vad behöver vi vara uppmärksamma på när vi jobbar med personer från andra kulturer? Hur kan vi hjälpa dessa personer att anpassa sig i vår kultur?

 

Utbildare är Carolina Lidman som är född och uppvuxen i Piteå, men flyttade till Nairobi, Kenya när hon var 20 år gammal och kom inte tillbaka förrän 2014. Vägen tillbaka in i det svenska samhället har varit lång och inte helt lätt trots hennes svenska uppväxt. Efter 14 år i Kenya hade Carolina anpassat sig väl till den kenyanska kulturen och kände sig hemma där. Då hon återvände till Sverige var hon vuxen och hade aldrig levt i Sverige som vuxen. Carolina hade ytterst begränsad kunskap om det svenska samhället och den enda fördelen var att hon förstod det svenska språket.

 

Anmälningslänk

https://goo.gl/forms/swhfH2NBVeLyTqHf2

Vid frågor kontakta [email protected] 0951-140 17

Fler nyheter