Utbildning – Lågaffektivt bemötande i Arjeplog den 23 oktober

Publicerad

ESF-projektet Stärkt Attraktiv Mottagning inbjuder till utbildning i Lågaffektivt bemötande. Utbildningen är gratis för dig som verkar i någon av kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Norsjö, Lycksele eller Storuman.

Plats: Hotel Lyktan

Tid: 8.30-15.00

Utbildningen är gratis för dig som verkar i någon av kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Norsjö, Lycksele eller Storuman, som deltar i ESF-projektet Stärkt Attraktiv Mottagning.

Lågaffektivt bemötande är en metod för förebyggande och hantering av utåtagerande beteende.

Människor som kan uppföra sig gör det. Oftast definieras problemskapande beteende utifrån beteendet. Det kan vara våld, skadegörelse, glåpord eller självskadande beteende. De flesta pedagogiska och psykologiska metoder som har utvecklats kring problemskapande beteende har därför fokus på att ändra beteendet. Dessa har haft varierande framgång. Affekt smittar och innan man kan ge kontroll till någon annan måste man först få kontroll över sig själv. Med grund i Bo Hejlskovs material om lågaffektivt bemötande kommer deltagarna att få kunskap om denna mycket framgångsrika metod.

 

Utbildare är Carolina Lidman som är född och uppvuxen i Piteå, men flyttade till Nairobi, Kenya när hon var 20 år gammal och kom inte tillbaka förrän 2014. Vägen tillbaka in i det svenska samhället har varit lång och inte helt lätt trots hennes svenska uppväxt. Efter 14 år i Kenya hade Carolina anpassat sig väl till den kenyanska kulturen och kände sig hemma där. Då hon återvände till Sverige var hon vuxen och hade aldrig levt i Sverige som vuxen. Carolina hade ytterst begränsad kunskap om det svenska samhället och den enda fördelen var att hon förstod det svenska språket.

 

Anmälningslänk

https://goo.gl/forms/CC75AWowxxrmTgYY2

Vid frågor kontakta [email protected] 0951-140 17

Fler nyheter