Utbildning – Motiverande samtal i Lycksele den 5-7 november

Publicerad

ESF-projektet Stärkt Attraktiv Mottagning inbjuder till utbildning i Motiverande samtal. Utbildningen är gratis för dig som verkar i någon av kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Norsjö, Lycksele eller Storuman.

Plats: Ansia Resort

Tid: 9.00-16.00 de två första dagarna och 9.00-15.00 den tredje dagen

Utbildningen är gratis för dig som verkar i någon av kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Norsjö, Lycksele eller Storuman, som deltar i ESF-projektet Stärkt Attraktiv Mottagning.

Utbildningen vänder sig främst till anställda som direkt eller indirekt möter asylsökande eller nyanlända i sin verksamhet. Det kan vara inom exempelvis socialtjänst, skola, arbetsförmedling, omsorg, kyrka, studieförbund, behandlingshem, HR, sjukvård, eller personal- och serviceorganisationer.

Motiverande Samtal är ett sätt att relatera till individer vars motivation sviktar. Det tar sin utgångspunkt i att människor har olika förutsättningar och även olika vilja att förändra och förändras. Genom det motiverande samtalet skapas en medvetenhet för individen om problem, risker och konsekvenser. Detta sätt att relatera till individer har visat sig effektivt för att höja studiemotivation, arbetsglädje och hjälpa individer som har fastnat i sina krisreaktioner samt i missbruks- och beroendebeteenden.

 

Utbildare är Ulf Lidman och du kan läsa mer om honom och hans kurser på https://www.ulflidmantraining.com/sv

 

Anmälningslänk

https://goo.gl/forms/znqVaNjnSPPIfaTm2

Vid frågor kontakta [email protected] 0951-140 17

Fler nyheter