Utbildning – Radikalisering i Dorotea den 4 oktober

Publicerad

ESF-projektet Stärkt Attraktiv Mottagning inbjuder till utbildning i temat Radikalisering. Utbildningen är gratis för dig som verkar i någon av kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Norsjö, Lycksele eller Storuman.

Föreläsare: Lars Stiernelöf

Plats: Hotell Dorotea

Tid: 8.30-16.00

Utbildningen är gratis för dig som verkar i någon av kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Norsjö, Lycksele eller Storuman, som deltar i  ESF-projektet Stärkt Attraktiv Mottagning.

Innehåll och information från Lars:

”Jag är sociolog med fokus på socialpsykologi och arbetar idag som projekt- och utbildningsledare för projektet Värna Värmland mot våldsbejakande extremism som fokuserar på vikten av lokalt och regionalt förebyggande arbete.

Har under många år arbetat inom skola och kommun med demokratiseringsprocesser och värdegrund samt frågor kopplade till rasism och främlingsfientlighet. Jag fokuserar gärna på samtalspedagogik som metod i det förebyggande arbetet mot våldsbejakande extremism.

Utbildningen kommer bland annat att handla om de olika miljöerna, likheter, skillnader samt deras aktivitet, utbredning och propaganda. Vidare kommer dagen att beröra vägarna in och ut, push och pullfaktorer och orsaker och riskgrupper som kan leda till radikalisering. Vad är radikaliseringsprocessen och på vilket sätt är den viktig i det förebyggande arbetet. Gruppen kommer också att få möjlighet att diskutera ”min egen roll” Vad kan jag utifrån min yrkesroll eller position göra för att bromsa eller förhindra en negativ utveckling. En hel del kommer också att kretsa kring bemötande och vikten av att sätta ”görandet” i fokus.

Målet är att deltagarna får möjlighet att bygga på sin verktygslåda kopplat till förebyggande arbete och tidiga insatser.”

Anmälan

Vill du anmäla dig till utbildningen eller har frågor och funderingar så kontaktar du Nora Henriksson.

Noras kontaktuppgifter

Telefon: 0942 – 141 95
[email protected]

Fler nyheter