Utbildning: Radikalisering – upptäck och förebygg extremism den 24 april i Arvidsjaur

Publicerad

ESF-projektet Stärkt attraktiv mottagning erbjuder dig som verkar i någon av projektets deltagande kommuner en utbildning på temat radikalisering den 24 april i Arvidsjaur.

Europeiska Socialfondsprojektet Stärkt attraktiv mottagning (SAM) erbjuder dig som verkar i någon av deltagande kommuner (Arjeplog, Arvidsjaur, Norsjö, Lycksele, Dorotea och Storuman) en heldagsutbildning på temat ”Radikalisering – upptäck och förebygg extremism” som genomförs av Trygghet Innovation Sverige AB.

Plats: Arvidsjaur kommun, kommunfullmäktigesalen
Tid: Ca 09.00 – 16.00
Förmiddags- och eftermiddagsfika ingår. Ej lunch.

Utbildningen innehåller resonemang kring grundläggande begrepp såsom yttrandefrihet, demokrati och extremism. Du får möjlighet att fördjupa dig i radikaliseringsprocessen, våldsbejakande miljöer, riskfaktorer, skyddsfaktorer, indikatorer, symboler/attribut samt förebyggande arbete.

Utbildaren heter Anders Ring och har en bakgrund som polis och har över tio års erfarenhet från Polismyndigheten, bland annat som närpolis, utredare, underrättelsesamordnare och som chef för brottsförebyggande verksamhet. Han är av Polishögskolan utbildad instruktör i att upptäcka och förebygga våldsbejakande radikalisering och är specialiserad på förebyggande arbete.

Anmäl dig här:
Du anmäler dig via denna länk: https://goo.gl/forms/9Vvt7Dkprn0Bdie33

Fler nyheter