Utbildning – Traumamedveten omsorg i Lycksele den 15-16 oktober

Publicerad

ESF-projektet Stärkt Attraktiv Mottagning inbjuder till utbildning i Traumamedveten omsorg. Utbildningen är gratis för dig som verkar i någon av kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Norsjö, Lycksele eller Storuman.

Plats: Ansia Resort

Tid: Dag 1 9.30-16.30, Dag 2 9.00-16.00

Utbildningen är gratis för dig som verkar i någon av kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Norsjö, Lycksele eller Storuman, som deltar i ESF-projektet Stärkt Attraktiv Mottagning.

Traumamedveten omsorg utgör en utbildning med fokus på bemötande av unga som varit utsatta för traumatiska händelser. Innehållet baseras på Rädda Barnens utbildning TMO som är ett forskningsbaserat förhållningssätt för vuxna som möter traumatiserade barn och unga i vardagen. Utbildningen innefattar teoretiska moment och praktisk tillämpning i form av övningar, gruppdiskussioner och reflektioner kring filmer. Som deltagare kommer du att få såväl kunskap om trauma och traumats påverkan på barn som konkreta verktyg för att möta barn och unga på ett adekvat sätt.                     

Målgrupp
Utbildningen riktar sig till dig som möter unga individer med trauma i skolan, på fritiden eller i din yrkesroll. Utbildningen ger ingen formell behandlarkompetens.

Utbildare
Maria Lalos är utbildad av Rädda Barnen och certifierad utbildare i Traumamedveten omsorg. Hon arbetar som leg. psykolog på Psykologpartners i Umeå med behandling, utbildning och handledning.

 

Anmälningslänk

https://goo.gl/forms/Ic5w7rrdXBxobOvx1

Vid frågor kontakta [email protected] 0951-140 17

Fler nyheter