top of page

Besöksrekord på norra Sveriges största utbildningsmässa

Pressmeddelande: 2022-03-30


I år besökte 30 000 norra Sveriges största digitala utbildningsmässa.

Bakom satsningen står Akademi Norr och Lapplands kommunalförbund med 29 kommuner, ett 20-tal yrkeshögskolor och en rad olika lärosäten i norra Sverige.


– Vi vill visa hur stora utbildningsmöjligheter det nu finns i norra Sverige. Särskilt i inlandet har det hänt enormt mycket och nu kan du plugga till en mängd yrken - utan att flytta, säger Marie Kuoljok, Vuxenutbildningschef på Lapplands kommunalförbund.


Årets besökare till den digitala mässan “Utbildning för framtiden” kom framförallt från norra Sverige men även från de större städerna Stockholm, Göteborg och Malmö. I och med pandemin är det många som blivit av med jobbet eller hunnit fundera över sitt karriärval och kanske är inne på att byta bana. Det gör att fler än någonsin är intresserade av att studera.


Mässan skapades första gången i samband med pandemin förra året. Initiativet med en digital lösning blev en succé.

– Det är helt klart ett vinnande koncept med en gemensam plattform. Alla medverkande ser stora fördelar med att kunna visa upp sitt utbud. Och det är ett nytt sätt för studieintresserade att få inspiration och kunskap om vilka utbildningar som faktiskt finns, säger Martin Bergvall, Verksamhetschef för Akademi Norr.


I år fick den digitala mässan en on demand-lösning, vilket har gjort det smidigt för besökaren att ta del av mässan när det passar bäst. På sajten blandas information om den uppsjö av utbildningar som finns tillgängliga i norra Sverige med paneldebatter, föreläsningar och inspiration som gör valet av utbildning lättare. Du kan bland annat ta del av hundratals videoklipp och webbinarier om hur det är att plugga, rundturer på campus och Q & A med studenter.


Fakta om Utbildning för framtiden:

  • 2021 genomfördes Utbildning för framtiden vecka 11 - och hade 9000 unika besökare under veckan - men totalt 19 800 besökte mässan under marknadsföringsinsatserna. Totalt deltog 26 kommuner i norra Sverige.

  • 2021 genomfördes Utbildning för framtiden vecka 12 och hade 21 000 unika besökare under veckan - men totalt 30 700 besökte mässan under marknadsföringsinsatserna. Totalt deltog 29 kommuner i norra Sverige.


För mer information:

Martin Bergvall, verksamhetschef Akademi Norr

Tel: 070-600 33 32 Mejl: martin.bergvall@akademinorr.se


Marie Kuoljok, vuxenutbildningschef, Lapplands Lärcentra

Tel: 070-601 73 71 Mejl: marie.kuoljok@lapplands.se


Kommentarer


bottom of page