top of page

”Studenter är varmt välkomna hit”

dorotea, bild.png

Jeanette Öststorm tog sin socionomexamen för 27 år sedan och har hunnit jobba i både små och stora kommuner. Nyligen tillträdde hon som chef på IFO (Individ – och familjeomsorgen) i Dorotea. Här berättar hon om de möjligheter som finns där.

– Det är oerhört spännande och den största styrkan med att jobba på ett litet kontor är att du får en bred kunskap och inblick i hela processen i det sociala arbetet. Du blir vad vi kallar en glesbygdssocionom, säger Jeanette.


Vad menar du då?
– Du får en bred kunskap eftersom vi är ett team som hjälps åt och hela teamet har ansvar tillsammans. I en större kommun kan det lätt bli att individen skickas till andra avdelningar med specifika ansvarsområden. Men här tar vi ett gemensamt ansvar och alla avdelningar sitter nära varandra och kan lättare samarbeta, förklarar Jeanette Öststorm.

 

"Det finns i allra högsta grad stora utvecklingsmöjligheter"
 

Trivs i Norrland

I Dorotea är Jeanette relativt nyanställd, drygt två år har hon arbetat där. Innan dess har hon bland annat jobbat i Jämtland och som föreståndare på ett HVB-hem. Jeanette kommer från Lysekil och som 19-åring klev hon av nattåget från Göteborg för att studera till socionom i Östersund.
– Men jag blev kvar, förutom en avstickare söderut några år. Vi kände ganska snabbt att vi ville tillbaka till Norrland, säger Jeanette Öststorm.

 

Vad finns det för möjligheter med att jobba i Dorotea?
– Det finns i allra högsta grad stora utvecklingsmöjligheter – i allmänhet i en liten kommun men i synnerhet här i Dorotea för här har vi en avslappnad arbetsmiljö med möjlighet att gå kurser och vidareutbilda sig.

Hon berättar att de under några år inte tog emot praktikanter på grund av hög arbetsbelastning – men att de nu tackar de ja till studenter som vill göra praktik hos dem.

– Vi anser att det är utvecklande och lärorikt för oss att träffa studenter och om det dessutom är någon som vill börja jobba hos oss så är de varmt välkomna hit. 

På Individ- och familjeomsorgen i Dorotea arbetar i dag ett tiotal personer.  

3 fördelar med att arbeta som socionom i Dorotea 

1

Liten kommun vilket innebär att du blir en mångsidig socionom.

2

32 timmars arbetsvecka. Om du får jobb här så får du hyran betald i 6 månader om du hyr av Doroteahus.

3

Det finns utrymme för vidareutbildning.

Kontakt Lärcentrum

bottom of page