top of page

Socionom i en liten kommun– den bästa starten du kan få

Norsjö (1).png

Hon har ett arbete som är varierat och som aldrig blir tråkigt eller rutinmässigt. Rebecca Eriksson älskar att vara omgiven av människor som är engagerade – och det är de som jobbar på individ- och familjeomsorgen i Norsjö. 

– De som kommer till Norsjö brukar säga att det finns en speciell anda här och det är helt sant. Jag upplever miljön som välkomnande och stimulerande. Det engagemang som finns på arbetsplatsen märker jag också av på fritiden. I kommunen finns det ett otroligt rikt föreningsliv som levererar en mängd olika aktiviteter.

 

Rebecca utbildade sig i både Skellefteå och Umeå och tog sin socionomexamen 2008. Första jobbet hade hon på ett behandlingshem, men sedan 2010 jobbar hon på individ- och familjeomsorgen (IFO) i Norsjö.

– Jag är anställd som utvecklingsledare på IFO och det innebär att jag genomgående jobbar med kvalitet och utveckling. Jag fungerar bland annat som stöd till avdelningschefen och har intern handledning åt mina kollegor. Jag samverkar mycket med andra aktörer, både internt och externt. Fördelen med att jobba i en mindre kommun, förutom att det är omväxlande, är att det är otroligt utvecklande. Om man som socionomstudent vill göra praktik rekommenderar jag verkligen en mindre kommun, det ger en bättre inblick i yrkets alla delar.

”Fördelen med att jobba i en mindre kommun, förutom att det är omväxlande, är att det är otroligt utvecklande. Om man som socionomstudent vill göra praktik rekommenderar jag verkligen en mindre kommun, det ger en bättre inblick i yrkets alla delar.”

I en liten kommun jobbar en socionom med flera olika områden. Det innebär att kompetensutveckling är viktigt för att kunna utföra ett gott arbete.

– Vi har en chef som ser det nödvändiga och positiva med just kompetensutveckling och bara det är inspirerande.

 

Att bo och arbeta i norsjöbygden ger Rebecca möjligheten att ha ett utvecklande arbete samtidigt som hon har tid och resurser över till familj, vänner och intressen.

– Jag bor i Risliden, en by cirka 15 minuter med bil utanför Norsjö samhälle. Det är perfekt pendelavstånd och jag har möjlighet att bo där mitt hjärta är samtidigt som jag jobbar med frågor som ligger mig nära om hjärtat. Det är världens bästa vardag för mig; att hinna med kvalitetstid med familjen, att umgås och skratta tillsammans. Vardagen behöver inte bli så stressig och jag upplever att jag har mer vardag här.

 

Norsjö kommun som arbetsgivare

1

Norsjö kommun satsar på friskvård och som anställd har du rätt till en timmes friskvård per vecka samt ett friskvårdsbidrag på 1000 kr/person och år. Dessutom kan du motionssimma gratis i vår simhall.

2

Trivselpengen är en satsning som görs på arbetsgrupperna för att öka trivseln och skapa gemenskap.

3

Som anställd har du möjlighet till flextid, semesterväxling och löneväxling. 

Kontakt Lärcentrum

bottom of page