top of page

”Här får jag växa i min roll som socionom

stromsund, bild.png

Redan innan Susanna Johansson tagit socionomexamen fick hon jobba extra på socialkontoret i Strömsund. Nu har hon hunnit med att arbeta både som barnhandläggare och som vuxenhandläggare.

– Jag trivs så otroligt bra, både med mitt yrkesval och min arbetsplats. Här finns bara möjligheter, säger hon.

 

För Susanna Johansson tog det några år i arbetslivet innan hon valde att studera till socionom. I tolv år jobbade hon på Statoil i Falun där hon kommer från, men när hon var drygt 30 år sökte hon in på socionomprogrammet på Mittuniversitet i Östersund. Eftersom hennes man kommer från Östersund och gärna ville återvända så var det ett enkelt val.
– Jag ville göra något annat och har alltid älskat att jobba socialt med människor. Att jag väntade med att studera och fick samla på mig en del livs- och arbetserfarenhet ser jag som en stor fördel i yrket som socialsekreterare.

 

"Jag trivs så otroligt bra, både med mitt yrkesval och min arbetsplats. Här finns bara möjligheter"
 

Hur är det att jobba i Strömsund?
– Det är fantastiskt. Det är en till ytan stor kommun men socialkontoret ligger i Strömsund som är ganska litet och alla avdelningar inom Individ- och familjeomsorgen ligger nära varandra. Vi har en närhet i kommunen och ett gott samarbete mellan verksamheterna och det var det jag fastnade för.

Jobbar med tillit och förtroende

Susanna Johansson inledde sin yrkesbana med att göra praktik i Strömsund. Då kunde hon bekanta sig med verksamheten och hur de arbetar. När hon sedan blev erbjuden jobb var beslutet att tacka ja knappast något att fundera över.
– Jag började som barnhandläggare men efter en tid fick jag möjlighet att arbeta som vuxenhandläggare. Jag trivs med att jobba uppsökande och med att skapa motivation hos den vuxna, för det måste ju vara med personens samtycke. Jag får jobba med att finna tillit och förtroende och det tycker jag om.


Hur kan en arbetsdag se ut?
– Ena dagen kan det vara relativt lugnt och jag hinner dokumentera, svara på mejl och jobba administrativt men eftersom alla avdelningar ligger i samma hus kan det hux flux dyka upp något som gör att jag måste rycka in i ett möte för att lösa något. Det krävs att du är flexibel och lösningsorienterad.


Hur fungerar samarbetet?
– Otroligt bra och det är just det som är vår styrka. Jag har nära till att rådfråga chefen och kollegor och tillsammans kan vi hitta lösningar.

 

3 fördelar med att jobba i Strömsund 

1

Närheten mellan verksamheterna – det finns en god samverkan.

2

Litet samhälle med stora möjligheter.

3

Du har möjlighet att utvecklas i din arbetsroll.

Kontakt Lärcentrum

bottom of page