top of page

Vill du arbeta med oss?


OM JOBBET

Akademi Norr, Lapplands kommunalförbund och Campus Skellefteå har initierat en projektsatsning för att skapa ett standardiserat arbetssätt för kommuner att kartlägga behovet, likväl som öka tillgängligheten av yrkeshögskoleutbildningar. Vi ser denna insats som en viktig del i att stärka det pågående arbetet att samverka mellan Norr- och Västerbotten i kommande YH-ansökningar.

Norrbotten och Västerbotten är i en expansiv fas med stora etableringar. Det ställer ett stort krav på oss kommuner och vår infrastruktur till högre utbildning. Samtidigt ser vi att underlagen för näringslivets behov är bristfälliga, och ser dessutom väldigt olika ut vilket gör det svårt att skapa sig en överblick över hela regionen. De senaste åren har utbudet av yrkeshögskoleutbildningar ökat, men kunskapen om vilka utbildningar som erbjuds och samverkan mellan våra kommuner har stort utrymme för förbättring.

Exempel på insatser som vi vill genomföra är:

  • Utveckla en gemensam struktur och arbetsmodell för kartläggning av regionens behov av yrkeshögskoleutbildning, som ser lika ut över regionen och som lättare kan hållas aktuell

  • En grundlig kartläggning av behov och tillgänglighet av utbildning som kan utvecklas över tid och involvera YH-anordnare, branschorganisationer, näringsliv m.fl.

  • Strukturer för att öka kännedomen om tillgängliga utbildningar, inklusive intern samverkan kring hur vi tillsammans bäst når ut med utbudet och kan stötta varandras ansökningar och extern marknadsföring

VI SÖKER DIG SOM…

  • Tycker om att samordna och koordinera uppgifter med många intressenter.

  • Är lösningsfokuserad

  • Har ett eget driv och tycker om att arbeta under eget ansvar, samtidigt som du uppskattar att vara en del i ett mindre team.

  • Är strukturerad, systematisk och van att arbeta i ett digitalt kontext.

  • Du har goda kunskaper i svenska med en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

  • Är strukturerad, noggrann, social, driven och nyfiken.

  • Gärna bor i någon av de deltagande kommunerna.

Vid tillsättningen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du som person har god samarbetsförmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med många aktörer samt om du har tidigare erfarenhet av systematiskt kartläggningsarbete.

Du kommer att arbeta i en liten geografiskt utspridd arbetsgrupp vilket innebär att mycket av arbetet och kontakterna sker på distans med digitala möten och Microsoft 365. Din tjänstgöringsort bör vara förlagd till någon av de deltagande kommunerna i Norrbotten eller Västerbotten (Kiruna, Gällivare, Jokkmokk, Pajala, Luleå, Arjeplog, Arvidsjaur, Sorsele, Malå, Storuman, Vilhelmina, Lycksele, Dorotea, Åsele, Norsjö eller Skellefteå).

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser.


ÖVRIG INFORMATION

Då vi behöver resursen på plats snabbt kommer urval och kallelse till intervju ske löpande under annonseringstiden. Tillträde sker snarast möjligt, enligt överenskommelse. Tjänsten är en visstidsanställning på 100% fram till och med 2021-12-31. Möjlighet till förlängning finns under förutsättning att erforderliga beslut tas.

Skicka gärna din ansökan i form av ett CV tillika ett personligt brev senast den 20 maj till martin.bergvall@akademinorr.se. Märk ditt mejl Samordnare.


Varmt välkommen med din ansökan!



Comments


bottom of page